• Vi vil have nye frivillige! - om flere generationer i organisationen

  KURSUSBESKRIVELSE

  Vi vil have nye frivillige! - om flere generationer i organisationen
  Mange leder efter nye frivillige – nogle gange nye som i yngre. Men er det altid svaret?
  Grundlæggende er, at det er ikke altid er helt nemt at vide, hvad der får folk til at melde sig under fanerne. Hvordan arbejder I hen mod en situation hvor det ikke længere er lige præcis jer, der tegner jeres forening?

  Vi vil med andre ord på denne workshop fokusere på rekruttering af frivillige. Vi kommer omkring virkelyst, mening, ejerskab, relationer og netværk. Vi vil prøve at se nærmere på flere generationer i samme forening, så I kan få lidt gode råd til hvordan I kan lave en strategi der passer til jer, jeres organisations størrelse, og jeres ambitioner.

   Vi sammensætter et stærkt panel som vil give gode råd on-the-spot til jeres udfordringer. Panelet vil bl.a. bestå af psykolog Simon Elsborg Nygaard såvel som nogle af CISUs medarbejdere. Men det bliver også et interaktivt panel, hvor vi bruge jer som deltager aktivt - måske har I netop den erfaring som andre leder efter? 

  Målgruppe

  Organisationer, der ofte bøvler lidt med at rekruttere frivillige unge, ældre eller midt i mellem. 

  Vi vil også gerne have jer med, for hvem det kører meget balanceret med hensyn til frivillige. 


  Læringsmål

  Deltagerne på denne workshop får mulighed for at dele deres udfordringer omkring rekruttering af frivillige. I får et par råd med fra forskellige mennesker, som I kan tage med jer hjem og arbejde videre med i jeres egne foreninger.


  Form

  Vi vil indlede med at give et kort oplæg omkring det generelle billede omkring generationer og frivillige foreninger, hvor der tages udgangspunkt i diverse analyser. 
  Herefter inviteres deltagerne til at komme med deres udfordringer, som vi kommenterer på, og giver god råd med på vejen.

 • Forberedelse

  I må meget gerne skrive til Anders på arl@cisu.dk inden kurset, hvor I siger lidt om den udfordring I står med i forhold til rekruttering af frivillige.

  • Materialer til kurset

   Her kan I finde de slides der var med som indledning på kurset. Det er således slides med særlig vægt på den analyse som Ingerfair har lavet omkring generationer og frivillighed, baseret på tal fra Danmarks Statistik.
  • Gode grunde til at blive Fabo bruger