Systematisk brug af psykologien til at skabe motivation og engagement hos frivillige
KURSUSBESKRIVELSE
En vigtig ressource i enhver forening er de frivillige, som både lægger mange kræfter og meget energi i foreningen. Derudover er de frivillige også en vigtig del af selve foreningen samt kulturen og stemningen heri.
Så hvordan og hvor systematisk arbejder jeres forening med at motivere og engagere frivillige? Og hvor bevidste er I om, hvad der motiverer og engagerer de frivillige på et psykologisk plan? I hvor høj grad bruger i den forskning, som peger på, hvorfra motivation, engagement og trivsel kommer?
Vi har inviteret psykolog og ph.d. i bæredygtighedspsykologi og bæredygtig trivsel Simon Elsborg Nygaard. Simon har specialiseret sig i psykologiske aspekter af bæredygtighed, bæredygtig trivsel, motivation, engagement og adfærdsændringer.
I workshoppen arbejder vi med, hvordan jeres forening kan bruge psykologien til systematisk at fremme motivation og engagement hos jeres frivillige. Ved at stille skarpt på psykologiske faktorer som skaber motivation og engagement, og hvordan I som forening bedst imødekommer de motivationsfremmende psykologiske faktorer, bliver det nemmere at gennemskue hvad der henholdsvis motiverer og demotiverer frivillige.
Målgruppe
Foreninger der består af frivillige, foreninger der arbejder med frivillige, ansatte der arbejder med frivillige, og frivillige der arbejder med andre frivillige.
Læringsmål
Key takeaways er indsigt i, hvad der motiverer og engagerer frivillige. Og i forlængelse heraf konkrete psykologiske redskaber, som kan bruges til at skabe motivation og engagement hos de frivillige i din forening.
Form
Workshoppen består af oplæg, dialog og øvelser, der skal være praktisk anvendelige. Hele vejen igennem inddrager vi eksempler fra foreningernes arbejde, ligesom vi tager afsæt i konkrete udfordringer og potentialer, som foreningerne bringer på bane, når I arbejder med de psykologiske redskaber i relation til deres egne foreninger.MØD UNDERVISEREN
Jeg hedder Simon og glæder mig til at møde jer.
Jeg har de seneste 15-20 år arbejdet med psykologiske aspekter af social og miljømæssig bæredygtighed. Fx hvordan man skaber motivation, engagement og adfærdsforandringer. Eller hvordan man skaber bæredygtig trivsel hos sig selv og andre, det vil sige en høj grad af mental og fysisk trivsel, som samtidigt er miljømæssigt bæredygtig. Et vigtigt element i begge dele er kommunikation af bæredygtighed, hvor jeg arbejder med, hvordan man skaber positive outcomes, fx oplevelse af håb, mening og handlekraft.
Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet med en ph.d. i bæredygtighedspsykologi. Jeg er stadig ekstern lektor, hvor jeg laver lederuddannelse og ph.d.-vejledning for Aarhus Universitet, men ellers bruger jeg al min tid som selvstændig konsulent i min egen lille forretning, som jeg har haft siden 2016.
MØD UNDERVISEREN
Jeg hedder Anders og arbejder som rådgiver hos CISU.
I CISU er jeg derfor i tæt kontakt med mange foreninger i gennem deres udvikling af projekter, og af og til også udvikling af deres forening. Jeg har arrangeret kurser for bestyrelser, og har også en fortid i rollen som bestyrelsens anker på et sekretariat. Jeg har arbejdet i flere forskellige typer af foreninger, men altid hvor der var et mangfoldigt frivilligt virke.
Derfor glæder jeg mig til denne workshop, hvor vi skal tale om netop frivilliges motivation og rolle.
Skriv gerne til mig på arl@cisu.dk hvis du har spørgsmål eller gode ideer før eller efter kurset.