Programrelevante tema møder
Vi afholder 3-4 om året. På dette site vil vi altid have invitation til det kommende møde, men vi vil også have beskrivelser af tidligere møder med tilhørende relevante materialer.
Der er planlagt et temamøde i foråret i Aarhus og København.
Tema er ikke besluttet endnu, så der er mulighed for at foreslå emner i ovenstående forum eller ved at sende mail direkte til Mette Kjærtinge (mek@cisu.dk) eller Jacob Thorsen (jt@cisu.dk).
Men man kan allerede tilmelde sig her:
Lokalt lederskab bliver et af de områder, som kommer i fokus ifm. opdatering af programretningslinjer. På de kommende programmøder i oktober (12/10 i kbh og 13/10 i Aarhus) sætter vi netop fokus på lokalt lederskab mhp. at skabe et overblik over, hvad kravene er til programorganisationer ift. lokalt lederskab, og hvordan man kan arbejde med lokalt lederskab i såvel egen organisation som hos partnerorganisationerne i programmet. Lokalt Lederskab har været aktivt brugt i forbindelse med vurderingen af Danidas seneste runde til Strategiske Partnerskabsaftaler (SPA). Vi vil derfor tage afsæt i såvel Danidas tilgang til Local Leadership, som de eksempler på konkrete strategier som en række SPA'er har formuleret.
Program:
Introduktion: Hvorfor er der fokus på “Lokalt Lederskab”?
Danida’s tilgang til Local Leadership?
Oplæg fra SPA organisation om udformning af Local Leadership strategi:
København mødet: Erfaringer fra Verdens Skove, v. Jacob Kronik, Int. Chef Verdens Skove
Århus mødet: Erfaringer fra Folkekirkens Nødhjælp, v. Fie Lauritzen, Senior Advocacy Advisor - FKN
Hvordan det vil påvirke program retningslinier og vurderingspraksis.
Gennemgang af de opdaterede formater lagt på cisu.dk 1. oktober.
Nedenfor kan I hente dels Danida’s tilgang til ‘Local Leadership' (3 sider) og nogle konkrete eksempler på hvordan organisationer med Strategisk Partnerskabsaftale (SPA) har udformet Local Leadership strategier.
Organisationer med program eller med stor projekt portefølje, henunder også nye ansøgere til program i 2023
Programorganisationer som skal i proces i 2023 og aspirende programorganisationer.
Afklaring om krav og forventninger til det at blive programorganisation samt indblik i praktiske forhold, og den programproces som pågår i 2023.
Programmet vil blive struktureret omkring følgende emner:
Undervejs vil der blive delt konkrete eksempler på såvel safeguardingpolitikker og opbygninger af klagemekanismer.
Man kan også hente inspiration omkring safeguarding på puljeorganisationens fælles læringssite om safeguarding.
Kurset tog afsæt i det krav som er beskrevet i programretningsliner (maj 2021) vedr. safeguarding (PSHEA):
”Det er et krav, at alle programorganisationer og partnere har inkorporeret og implementeret PSHEA (Protection against Sexual Harassment, Exploitation and Abuse) inden 1. januar 2024, herunder træning og sikring af implementering også på partnerniveau for at forhindre, afsløre og aktivt følge op på enhver form for seksuel udnyttelse, misbrug og/eller chikane på alle niveauer, både internt og eksternt. Det er tilmed et krav, at den danske organisation i perioden frem til 1. januar 2024 arbejder aktivt med at styrke egen og lokale partneres kapacitet ift. implementering af politik og nødvendige mekanismer indenfor PSHEA” (programretningslinjerne Maj 2021 s. 10).
Se slides fra kurset her...