Accountability og ansvarlighedsprincipper
KURSUSBESKRIVELSE
Accountability og ansvarlighedsprincipper - Bliv bedre til at forebygge korruption og seksuelle krænkelser i din organisation og i projektarbejdet
At udvise ansvarlighed (accountability) er vigtigt for organisationer,
som arbejder med civilsamfund, udvikling og nødhjælp. Som bevillingshaver hos
CISU er det et krav, at I har politikker for følgende områder:
- Anti-korruption
- Beskyttelse og forebyggelse mod seksuelle krænkelser, udnyttelse og magtmisbrug (PSHEA)
- Anti-børnearbejde
- Anti-terror
Disse områder er ofte samlet i et adfærdskodeks (code of conduct). På kurset får I inspiration til, hvordan I kan udarbejde et adfærdskodeks, som tager udgangspunkt i de værdier, der er særligt vigtige for jeres organisation.
På kurset vil disse emner blive behandlet, via oplæg samt gruppe- og plenumdiskussioner.
Målgruppe
Målgruppen er CISUs medlemsorganisationer og bevillingshavere, som ønsker at skabe en stærkere og mere ansvarlig organisation.
Læringsmål
Deltagerne på kurset får viden om, hvordan man kan arbejde med at forebygge korruption og seksuelle krænkelser samt sikre, at medarbejdere og målgrupper har nem adgang til at klage. På kurset vil deltagerne desuden få viden om, hvad man skal overveje, når man udvikler procedurer, politikker og adfærdskodeks.
MØD UNDERVISERNe
Jeg hedder Solveig, og jeg er ansat som forvaltningskonsulent hos CISU. Som forvaltningskonsulent gennemgår jeg bl.a. regnskaber fra alle CISUs ansøgere og bevillingshavere og tjekker, at de lever op til de krav, vi har. Jeg tager også på finansielle tilsyn hos bevillingshavere - både i Danmark og i udlandet - og tjekker bl.a. at organisationerne lever op til CISUs krav til økonomistyring. Jeg underviser bl.a. på kurserne: Pengene er bevilliget, Regnskabsaflæggelse og Accountability og ansvarlighedsprincipper. Jeg er forvalter på hhv. Civilsamfundspuljen og Den Danske Nødhjælpspulje (DERF).
Skriv gerne til mig på sn@cisu.dk hvis du har spørgsmål eller gode ideer før eller efter kurset.
Mit navn er Amalie, og jeg har arbejdet med CISU's accountability område i flere år med fokus på at forebygge seksuelle krænkelser samt udvikle politikker og procedurer. Jeg har en kandidat i antropologi og er særligt optaget af køn og (m)ulighed, og hvordan kønnede dispositioner er med til at påvirke og skabe de muligheder, vi har som individer. Jeg glæder mig til, at vi sammen skal blive klogere på ansvarlighed i organisationer. Skriv gerne til mig på app@cisu.dk, hvis du har spørgsmål eller kommentarer omkring kurser.