• Monitorering, evaluering og læring (MEL)

  KURSUSBESKRIVELSE

  Monitorering, Evaluering og Læring (MEL) - Hvordan gør vi det smart?
  1. Kursets første del er en generel introduktion til monitorering og evaluering. Hvad betyder det egentligt. Derudover, skal vi også snakke om hvordan man kan udvikle en såkaldt MEL plan som passer til det enkelte projekt og som er overskueligt at gennemføre.
  2. Deltagerne vil herefter blive præsenteret for forskellige metoder til at indsamle data for at kunne vurdere projektets udvikling og resultater. Nogle metoder vil blive afprøvet på selve kurset.
  3. Til sidst vil deltagerne få mulighed for at arbejde og sparre med andre deltagere omkring dele af deres eget projektdesign/MEL plan. Dette kan være starten på at udvikle/finjustere sin MEL plan.

  Kurset vil være en blanding af oplæg og gruppearbejde. Deltagerne opfordres til at tage udgangspunkt i deres eget projekt, men hvis man ikke er klar til det, kan man bruge casen fra CISU's projektguide

  Kurset kan med fordel ses i sammenhæng med kurserne "Hvordan designer man et godt civilsamfundsprojekt?" og "Det gode projektbesøg", men man kan også sagtens deltage i kurserne enkeltvis.

  Målgruppe

  Kurset er for personer og organisationer som er i gang med et projekt og kan bruge inputs til deres planlægning af monitorering, evaluering og læring (MEL). Kurset er for CISUs medlemsorganisationer og bevillingshavere, som har ingen eller lidt erfaring med området.  

  Læringsmål

  ·      Deltagere får kendskab til forskellige måder at monitere og evaluere projekter.

  ·      Deltagere har et bedre udgangspunkt for at lave en plan for monitorering og evaluering af deres projekter.

  ·      Deltagere har fået inspiration til hvordan man kan indsamle forskellig data til at kunne vurdere projektets udvikling og resultater.   • QUIZ: Er jeg klar til dette kursus?

   Dette kursus er målrettet mod medlemmer der enten har deltaget i et af CISUs projekt kurser ("Det gode Civilsamfundsprojekt") eller har en basal kendskab til projekt begreber. Er man i tvivl, kan man lige teste sig selv i denne quiz, som gennemgår nogle af de begreber som vil blive brugt på kurset, og som det vil være en fordel at kende på forhånd.  

  • Forberedelse

  • Materialer til før og efter kurset

  • Mød underviserne

  • Gode grunde til at blive Fabo bruger